Aruba

Aruba nog niet klaar voor heropening grens met Venezuela

ORANJESTAD – Aruba kan onder de huidige stand van zaken de grens met Venezuela niet heropenen. De benodigde documenten zijn nog niet verstrekt door de regering van Nicolas Maduro.

Premier Evelyn Wever-Croes heeft vrijdagochtend een vergadering gehouden met de commissie die verantwoordelijk is voor de heropening van de grens met Venezuela. Zoals vorige week aangekondigd door de regering, is Aruba bereid om de maritieme grens met Venezuela op 1 mei te openen, mits de documenten zijn ontvangen en aan de voorwaarden is voldaan vóór 31 maart 2023. Dat is niet het geval.

De regering zegt het te betreuren, maar is wel op de hoogte gesteld dat Venezuela er nog steeds aan werkt. Zodra Aruba deze documenten ontvangt, wordt gecontroleerd of aan alle voorwaarden is voldaan.

Wat betreft de luchtgrens, werkt Aruba aan een analyse van de risico’s, vooral met betrekking tot illegale immigratie, om tot een oplossing te komen en/of tot een wijziging van het beleid of de wetgeving te komen om deze aan te pakken. De regering geeft op dit moment nog geen datum voor de opening van de luchtgrens.

Deel dit artikel