Aruba

Aruba verlengt opnieuw sluiting luchtgrenzen met Venezuela

Vliegveld Caracas

ORANJESTAD – Aruba heeft de sluiting van de luchtruimgrens met Venezuela opnieuw verlengd. Drie maanden weer, tot 22 juli. Een besluit tegen die tijd moet uitsluitsel geven of het luchtruim dan wel weer opengaat.

Een luchtvaartadvocaat van het advocatenkantoor Clyde & Co heeft dit vrijdag bevestigd. Aruba loopt daarmee uit de pas voor wat betreft de overige landen in het koninkrijk, die hun luchtgrenzen wel al open hebben gesteld.

Premier Evelyn Wever-Croes heeft eerder al aangegeven dat zij abolute zekerheid wil hebben over de procedures om in Venezuela mensen aan boord te laten stappen. Het land wil geen hause van Venezolaanse immigranten die legaal naar Aruba komen, maar na afloop van hun verblijf de illegaliteit ingaan.

Het besluit is niet van invloed op de opening van de maritieme grens van Aruba komende maandag.

Deel dit artikel