Aruba

Zoon premier Aruba veroordeeld voor openlijke geweldpleging

Foto: NoticiaCla

ORANJESTAD – Kevin Wever (27), de zoon van premier Evelyn Wever-Croes. is gisteren veroordeeld tot een taakstraf van veertig uur met een proeftijd van twee jaar. Het OM had 150 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand. geëist.

Op 14 november 2021 pleegde hij openlijk geweld in het Azia Restaurant en richtte vernielingen aan, waarbij een medewerker van het restaurant ernstig gewond raakte.

Het gerecht ging mee in het betoog van het Openbaar Ministerie dat de zaak schade heeft berokkend aan het imago van Aruba als veilige toeristische bestemming. Toeristen en ook burgers moeten zich beschermd en zeker kunnen voelen als zij zich in het Arubaanse uitgaansleven begeven. 

Openlijke geweldpleging

Vier verdachten stonden terecht. Naast Kevin Wever moesten ook Chris Williams (24), zoon van politicus Michael Williams, zijn broer Nigel en de 22-jarige Torres Mendez, de man van de zus van de premier, zich verantwoorden. Alle verdachten werden veroordeeld voor openlijke geweldpleging.

Nigel Williams had bovendien een vuistslag uitgedeeld aan Kenny Wever. Het beroep op noodweer dat was gevoerd, werd door de rechter verworpen.

Zwaarste straf

Mendez kreeg de zwaarste straf, een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden met een proeftijd van twee jaar.

De rechter achtte bewezen dat hij zwaar lichamelijk letsel heeft toegebracht aan de medewerker van het restaurant. Mendez moet een schadevergoeding van 3.500 florin betalen aan het slachtoffer.

Chris Williams werd door de rechter beschouwd als aanstichter van het openlijk geweldsincident. Hij kreeg een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken met een proeftijd van twee jaar.

Verdachte Nigel Williams is veroordeeld tot een taakstraf van 160 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken met een proeftijd van twee jaar.  

Deel dit artikel