Aruba

Arubaanse havendienst vindt CAO-aanbod redelijk en lucratief

Marc Figaroa - foto NoticiaCla

ORANJESTAD – Werknemers van de Aruba Ports Authority, APA hebben het nieuwste aanbod voor een collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) afgewezen. Directeur Marc Figaroa van APA reageerde voor het eerst op de acties van de werknemers en verklaarde dat het aanbod van zijn bedrijf redelijk en lucratief is, met een salarisverhoging die begint in 2024 en een tekenbonus hoger dan die in de vorige CAO.

Maar hij is bezorgd over de eisen van zijn werknemers voor een vast bedrag aan loonsverhoging, vooral voor de werknemers in de laagste loonschaal. Figaroa vindt dat dit zal leiden tot een disbalans in de loonstructuur van het bedrijf. Hij stelt voor om de loonsverhoging proportioneel te maken, zodat alle werknemers een eerlijke verhoging krijgen.

Hoewel hij open staat voor de voorstellen van de werknemers, merkt Figaroa op dat APA ook grote investeringen moet doen om de voortdurende groei van het bedrijf te ondersteunen, zoals de aankoop van het voormalige DOW-gebouw en de ontwikkeling van Port City.

Hij benadrukt dat het aanbieden van een redelijke en lucratieve CAO ook betekent dat het bedrijf in staat moet zijn om verantwoordelijk om te gaan met de investeringen die nodig zijn om te groeien en te bloeien.

Figaroa herinnert eraan dat APA tijdens de pandemie haar werknemers niet heeft ontslagen, zelfs niet toen het bedrijf zestien maanden stil lag. Hij benadrukt dat het bedrijf alles zal blijven doen om de werkgelegenheid te beschermen en dat het bereid is om te onderhandelen om tot een acceptabele overeenkomst te komen.

Deel dit artikel