Aruba

Inkomsten Arubaanse overheid in februari gestegen dankzij omzetbelasting

ORANJESTAD – De Arubaanse overheid heeft in februari 2023 meer inkomsten gegenereerd dan in dezelfde maand van het jaar ervoor. Dat meldt de Centrale Bank van Aruba.

Er kwam ruim 103 miljoen florin binnen, bijna 22 miljoen meer ten opzichte van februari 2022. De toename is te danken aan een stijging van de belastinginkomsten, zo’n 26 miljoen florin en een daling van de niet-belastinggerelateerde inkomsten van ruim vier miljoen florin.

De stijging in belastinginkomsten is voornamelijk te wijten aan een toename in omzetbelasting van bijna elf miljoen florin, belasting op hotelovernachtingen ten bedrage van bijna zeven miljoen, invoerbelasting van ruim vijf miljoen, deviezenbelasting van ruim vier miljoen en inkomstenbelasting van net geen vier miljoen florin.

Deel dit artikel