Aruba

Mike Eman: Vertrek van Gerlien Croes uit de AVP is erg pijnlijk

Foto: NoticiaCla

ORANJESTAD – ‘Erg pijnlijk’ is de eerste reactie van Mike Eman op het vertrek van Gerlien Croes uit de AVP-partij. “Je wilt geen partijlid verliezen, en zeker geen goed partijlid”, voegt Eman eraan toe.

Hij bevestigde dat haar vertrek een ongelegen moment was, dat de partij had willen vermijden. Juist nu wil de AVP iedereen overtuigen dat de groene partij Aruba uit de problemen kan halen. “En met een situatie waarin verschillende mensen de partij verlaten, is dit niet de beste situatie”, zegt Eman.

Eman gebruikt het Engelse gezegde when it rains, it pours, dat betekent dat wanneer iets begint, er meer van dit soort dingen volgen. Daarom wilde Eman ervoor zorgen dat de partij ook hier sterker uit zou komen en nog groter zou worden, zoals de geschiedenis volgens Eman heeft aangetoond.

Politiek leider

Interessant is, volgens NoticiaCla, dat Eman Gerlien Croes zag als toekomstig leider van de partij, waarin hij potentieel zag en geloofde dat ze de partij kon leiden.

“Als zodanig werd haar alle ruimte gegeven om hieraan te werken en de partij op alle gelegenheden in deze capaciteit te vertegenwoordigen”, aldus Eman tegen NoticiaCla. Ondanks lange gesprekken met Croes, slaagden ze er echter niet in om haar te overtuigen om te blijven.

Deel dit artikel