Aruba

Minister stuurt DIMAS-directeur drie maanden naar huis

Foto: Noticiacla

ORANJESTAD – Kathy Paskel, directeur van de Directie Integratie Mens en Arbeidszaken, DIMAS, heeft een brief ontvangen waarin staat dat ze voor een periode van minimaal drie maanden niet welkom is op haar eigen kantoor.

De brief, die werd gestuurd terwijl Paskel op vakantie was, werd ondertekend door minister Glenbert Croes. De reden voor het toegangsverbod is niet bekendgemaakt, maar het is niet de eerste keer dat de minister problemen heeft met de directeur.

Vorig jaar moest Paskel naar de rechter stappen toen de minister besloot om bepaalde macht van haar af te nemen. De rechter besloot toen, dat er niets mis was met het leiderschap van de directeur en dat ze in haar functie kon blijven. Maar sindsdien heeft Croes herhaaldelijk aangegeven dat er problemen zijn met de directeur, waaronder het niet opvolgen van instructies en vermeend onvermogen om het departement te leiden.

De directeur heeft in verschillende instanties aangetoond dat deze aantijgingen ongegrond zijn en dat als er problemen zijn, dit niet te wijten is aan haar leiderschap. Het is niet duidelijk of het toegangsverbod verband houdt met deze eerdere kwesties.

DIMAS is verantwoordelijk voor het beheer van immigratie, naturalisatie en arbeidsvergunningen op het eiland, en biedt ook verschillende diensten aan ter bevordering van de integratie van immigranten en de verbetering van de arbeidsmarkt op Aruba.

Deel dit artikel