Aruba

Sterke toename buitenlandse reserves in Aruba door groeiende toerisme-inkomsten

ORANJESTAD – De toename in toerisme heeft een aanzienlijke impact gehad op de economie van Aruba. Volgens de Centrale Bank van Aruba zijn de inkomsten uit toerisme de belangrijkste drijfveer achter de groei van de netto buitenlandse reserves van het land. Deze groei heeft op zijn beurt geleid tot een toename van de geldhoeveelheid in omloop, wat mogelijk heeft bijgedragen aan de stijging van de inflatie.

De netto buitenlandse reserves van Aruba zijn sterk gestegen, zegt de Centrale Bank. In februari van dit jaar steeg de hoeveelheid geld in omloop met bijna 23 miljoen naar 5,6 miljard florin, vergeleken met januari.

De toename van de netto buitenlandse reserves in februari 2023 is veroorzaakt door een netto aankoop van vreemde valuta van iets meer dan 320 miljoen florin door het publiek, voornamelijk gerelateerd aan inkomsten uit toerisme. Dit werd grotendeels gecompenseerd door een netto verkoop van vreemde valuta van 295 miljoen aan het publiek, voornamelijk gerelateerd aan betalingen voor import.

Deel dit artikel