Aruba

Surinam Airways wil Aruba als hub en bestemming hebben

Surinam Airways delegatie op bezoek bij minister van Transport, Ursell Arends. Foto: SLM

ORANJESTAD – Surinam Airways wil Aruba gaan gebruiken als hub om andere bestemmingen in de regio te bedienen. Dezelfde ambitie is eerder uitgesproken na bezoeken van Surinam Airways aan Curaçao en Trinidad.

Tijdens het bezoek van een delegatie uit Suriname is gesproken over aanpassing van de vrijdomsrechten vanuit Aruba. In de luchtvaartindustrie verwijzen de Freedom Rights of ‘Vrijheden van de Lucht’ naar een reeks commerciële luchtvaartrechten die het recht van een land of luchtvaartmaatschappij om te landen en vertrekken uit een ander land definiëren.

Er werd besproken om vanuit Aruba een aantal bestemmingen te bedienen, zowel zelfstandig als in samenwerking met partnermaatschappijen. Vrijdomsrechten, moeten in dit kader opnieuw worden bekeken om ervoor te zorgen dat Surinam Airways vanuit Suriname in staat is om via Aruba enkele nieuwe bestemmingen toe te voegen aan het huidige routenetwerk.

Deel dit artikel