Aruba

Openbaar Ministerie Aruba bevestigt vervolging oud-minister Oduber vanwege corruptie

Foto - NoticiaCla

ORANJESTAD – Het Openbaar Ministerie op Aruba bevestigt dat het voormalig minister Otmar Oduber en zeven anderen vervolgt in de zogenoemde Flamingo-zaak. Het OM plant om alle acht verdachten te dagvaarden.

De Flamingo-zaak betreft een onderzoek naar vermeende frauduleuze praktijken tijdens Oduber’s ambtstermijn als minister van Ruimtelijke Ontwikkeling, Infrastructuur en Milieu tussen november 2017 en december 2019.

De bevestiging van het OM komt een dag na de persconferentie waarin Oduber het publiek zelf op de hoogte bracht over een mogelijke dagvaarding die hij van het OM had ontvangen.

De strafbare feiten die zullen worden vervolgd omvatten fraude, machtsmisbruik, corruptie (actief en passief) en vervalsing. Het OM heeft ook aangegeven dat de Rechtbank in Eerste Aanleg op de hoogte is gebracht van de intentie om deze verdachten te dagvaarden.

Deel dit artikel