Aruba

Gouverneur Aruba ontvangt Kinderboekenweekgeschenk 2023

Jeroen Hoogerwerf voor een klas Arubaanse kinderen

ORANJESTAD –  Afgelopen woensdag ontving Gouverneur Alfonso Boekhoudt het eerste exemplaar van het kinderboekenweekgeschenk voor het 31ste Kinderboekenfestival. Dit jaar is het kinderboekenweekgeschenk een prentenboek met de titel Na cas di Carmen y Carlos, geschreven door de Nederlandse schrijver Jeroen Hoogerwerf en geïllustreerd door Vanessa Paulina.

Het thema van het kinderboekenfestival van dit jaar is ‘Bij mij thuis’, in het Papiamento vertaald als “Mi buki, mi cas”.

Het geschenkboek voor de Kinderboekenweek wordt al enige jaren verzorgd door Jeroen Hoogerwerf, Levendig Uitgever, in samenwerking met de nationale bibliotheken van Aruba en Curaçao. Deze inspanningen dragen bij aan leesbevordering voor kinderen in de basisschoolleeftijd (4 tot 12 jaar) op de eilanden.

Op zowel Curaçao als Aruba wordt veel aandacht besteed aan leesbevordering, en de Kinderboekenweek is een belangrijk evenement om het lezen onder de jeugd te stimuleren. Het geschenkboek draagt bij aan het bevorderen van leesplezier en het vergroten van de leesvaardigheid van kinderen.

Het geschenkboek voor dit jaar, ‘Na cas di Carmen y Carlos’, belooft volgens de bibliotheek weer een prachtige toevoeging te zijn aan de Kinderboekenweekviering op Aruba en draagt bij aan de culturele rijkdom van het eiland.

De officiële opening van de 31ste Kinderboekenfestival vindt plaats op zaterdag 4 november in Cas di Cultura.

Deel dit artikel