Aruba

Voedselvergiftiging staatssecretaris Van der Burg op Aruba erger dan gedacht

Eric van der Burg, staatssecretaris van Justitie en Veiligheid - Foto JenV Rijksoverheid

ORANJESTAD – De voedselvergiftiging die demissionair staatssecretaris Eric van der Burg voor Asiel en Migratie vorige week op Aruba opliep, duurt lange dan gedacht. Hij heeft zijn taken tijdelijk neergelegd, meldt premier Rutte.

Van der Burg was op Aruba voor een werkbezoek. Hij werd daar afgelopen zondag ook opgenomen in het ziekenhuis ter observatie, maar een dag later ontslagen. Bezoeken aan Curaçao en Bonaire zegde hij vervolgens af. Hij zou daar praten over migratie, mensenhandel en grensbeheer.

Vervanger

Rutte denkt dat Van der Burg nog een paar weken nodig zal hebben voor herstel. Maar het asielprobleem is volgens hem zo belangrijk dat er in de tussentijd een vervanger wordt aangesteld.

Dat is de huidige staatssecretaris van Defensie, zijn partijgenoot Christophe van der Maat. Die krijgt daarom eervol ontslag bij Defensie. Zijn werk daar wordt waargenomen door minister Kajsa Ollongren.

Van der Maat wordt maandag door koning Willem-Alexander beëdigd als staatssecretaris van Justitie en Veiligheid.

Deel dit artikel