Aruba

Aruba voldoet aan internationale normen voor uitwisseling van belastinginformatie

ORANJESTAD – Aruba heeft de goedkeuring van het Global Forum ontvangen voor het automatisch uitwisselen van financiële informatie met andere landen voor belastingdoeleinden, een stap die het eiland positioneert als een betrouwbare partner in internationale belastingzaken.

Dankzij deze ontwikkeling kan de Arubaanse Belastingdienst, bekend als de Directie Inkomstenbelastingen en Premies (DIMP), nu veilig en effectief financiële gegevens delen met belastingautoriteiten wereldwijd. Dit proces staat bekend als de automatische uitwisseling van informatie (AEOI) en is bedoeld om belastingontduiking tegen te gaan en transparantie binnen de internationale financiële sector te bevorderen.

Het Global Forum, een internationale organisatie gericht op de strijd tegen belastingontduiking, heeft Aruba’s inspanningen om gegevensbescherming en -veiligheid te verbeteren geëvalueerd en goed bevonden. Dit betekent dat Aruba nu erkend wordt als een land dat voldoet aan internationale normen voor de uitwisseling van belastinginformatie, met name de Common Reporting Standard (CRS).

Het vertrouwen in Aruba’s financiële systeem wordt hierdoor versterkt, met name de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie. De regering van Aruba benadrukt het belang van gegevensbescherming en de inzet voor sterke beveiligingsmaatregelen om de privacy van belastingbetalers te waarborgen.

Met de goedkeuring door het Global Forum kan Aruba ook gegevens ontvangen van andere landen die de AEOI-standaard hanteren, wat bijdraagt aan de naleving van internationale afspraken tegen Base Erosion and Profit Shifting (BEPS), een term die verwijst naar belastingontwijkingsstrategieën die de belastingbasis van landen uithollen en de winst verplaatsen naar locaties met weinig of geen belastingheffing.

Deel dit artikel