Aruba

Copa Airlines breidt vluchten naar Aruba uit naar twaalf per week

ORANJESTAD – Copa Airlines verhoogt de frequentie van haar vluchten uit Panama naar Aruba. Vanaf het hoogseizoen dit jaar zullen er twaalf vluchten per week plaatsvinden, een toename van twee extra vluchten. Dat meldt Victoria Mackinnon, algemeen directeur van Copa Airlines Chile.

Momenteel vertrekken alle vluchten van Copa Airlines vanuit hun hoofdhub in Panama. Interessant is dat slechts acht procent van de passagiers op deze vluchten Panamezen zijn. De grootste groepen passagiers komen uit Argentinië, gevolgd door Chili en Brazilië. Colombianen maken ook veelvuldig gebruik van Copa Airlines voor hun reizen naar of van Aruba.

Vijf van de tien wekelijkse vluchten beginnen in Santiago de Chili. Passagiers uit Chili vliegen naar Panama, waar ze overstappen op de vlucht naar Aruba. Copa Airlines is van plan het aantal vluchten verder te verhogen als de vraag blijft stijgen.

“Het economische herstel van Chili na de pandemie en de toegenomen promotie-inspanningen van de Aruba Tourism Authority zullen ongetwijfeld leiden tot meer interesse van Chileense toeristen om naar Aruba te reizen,” zegt Mackinnon. De totale reistijd van Chili naar Aruba is ongeveer tien uur, inclusief een overstap in Panama.

Mackinnon benadrukt ook het potentieel voor Arubanen om Chili te bezoeken: “Chili heeft veel te bieden, met een unieke ligging in Latijns-Amerika, de Stille Oceaan en Antarctica. Het is een veilig land met hoge bergen en bekend om zijn uitstekende wijnen.”

Directe vluchten

Over directe vluchten van Chili naar Aruba is nog niets besloten, maar de focus ligt momenteel op het vergroten van de vraag naar vluchten vanuit de hele wereld naar Panama en vervolgens naar Aruba. Hierdoor kan één vliegtuig passagiers van verschillende bestemmingen tegelijk bedienen. Panama fungeert als een efficiënte hub voor deze vluchten.

Copa Airlines, opgericht op 21 juni 1944, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Panama. Het hoofdkantoor is gevestigd in Panama-Stad en de belangrijkste hub is de Tocumen International Airport. De maatschappij is lid van de Star Alliance en bedient met 89 vliegtuigen 86 bestemmingen wereldwijd.

Deel dit artikel