Aruba

Gouverneur Aruba roept op tot meer tolerantie tijdens kerstboodschap

ORANJESTAD – De gouverneur van Aruba heeft in zijn kerstboodschap opgeroepen tot meer tolerantie in de samenleving. Alfonso Boekhoudt benadrukte hoe essentieel tolerantie is voor het behoud van vrede en harmonie op het eiland.

“Tolerantie is niet alleen het accepteren van alles van degenen die anders zijn: het is een diepgaande verbintenis om te begrijpen, te respecteren en de verschillen te waarderen die ons maken wie we zijn,” zei de gouverneur in zijn toespraak. Hij wees op de multiculturele aard van de Arubaanse samenleving, waarin generaties van verschillende achtergronden zijn opgegroeid, geleefd, gewerkt en samengeleefd.

De gouverneur haalde aan dat “een samenleving multicultural is waarin generaties zijn opgegroeid, geleefd, gewerkt en samengeleefd, wiens leden, hier of in het buitenland geboren, het beste willen voor ons eiland.” Hij benadrukte de noodzaak van empathie en begrip in de samenleving, vooral gezien de uitdagingen en conflicten in de wereld.

Empathie werd aangehaald als een cruciaal element voor het bevorderen van tolerantie. “Empathie voor onze naasten laat ons zien dat het dient als een solide basis voor tolerantie, omdat het begrip bevordert voor de situatie van de ander, hun gevoelens en hun perspectief in het leven,” verklaarde de gouverneur.

Actie

De kerstboodschap was ook een oproep tot actie voor de burgers van Aruba om de verschillen te erkennen en te waarderen. “Laten we ons inzetten om de rechten van anderen te respecteren om hun eigen overtuigingen en gebruiken te hebben,” zei de gouverneur. Hij benadrukte dat dit respect en waardering voor wat iedereen uniek maakt, de sleutel is tot het bouwen van een sterkere en meer verenigde gemeenschap.

De gouverneur sloot zijn toespraak af met een positieve noot, waarbij hij de hoop uitsprak dat de geest van Kerstmis iedereen zou inspireren om na te denken over het belang van tolerantie en mededogen in hun dagelijks leven. Hij wenste alle Arubanen een vreugdevolle, vreedzame, liefdevolle en tolerante Kerst en een Nieuwjaar vol genade van Jezus Christus.

Deel dit artikel