Aruba

Grote explosie van brandstoftruck zaait paniek in San Nicolas

Foto: CoolFM

SAN NICOLAS – Een dramatische explosie heeft woensdagochtend de rust in San Nicolas en omgeving verstoord. Een vrachtwagen, die naar verluidt jetbrandstof van het bedrijf FMSA vervoerde is ontploft, wat leidde tot wijdverspreide paniek. Nieuwssite 24ora meldt dat er twee gewonden zijn.

Eerste rapporten zijn nog onduidelijk, met verschillende verhalen die de ronde doen. Officiële bronnen hebben nog geen duidelijkheid verschaft over de toedracht van het incident. Beelden die door Cool FM zijn vrijgegeven, tonen een volledig vernietigde vrachtwagen, die na de explosie in vlammen opging. Ook zijn er aanwijzingen van aanzienlijke schade aan de omliggende infrastructuur.

Fuels Marketing & Supply Aruba NV (FMSA) is een lokaal opgericht bedrijf dat zich bezighoudt met de import, opslag, marketing en distributie van aardolieproducten aan een verscheidenheid aan consumenten op Aruba. Het bedrijf is sinds 1 oktober 2016 volledig eigendom van Refineria di Aruba NV. Het heeft momenteel in totaal 38 medewerkers in dienst.

Onderzoek

De autoriteiten zijn ter plaatse en hebben een onderzoek ingesteld naar de exacte oorzaak van de explosie. Er is nog geen informatie vrijgegeven over mogelijke slachtoffers of de omvang van de schade. De situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden en verdere informatie zal volgen zodra deze beschikbaar is.

Inwoners van San Nicolas en omgeving worden geadviseerd om de locatie van het incident te vermijden en de aanwijzingen van de hulpdiensten op te volgen. Voor hun veiligheid en om de hulpdiensten hun werk te laten doen, is het van belang dat burgers uit de buurt van het getroffen gebied blijven.

Deel dit artikel