Aruba

Kleinere kinderparade in Noord, maar levendige sfeer

NOORD (24ORA) – De jaarlijkse Kinderparade in Noord trok dit jaar minder deelnemers dan in 2023, maar de sfeer was er niet minder om. Met 315 actieve jonge deelnemers en 237 ondersteunende personen, kwam het totaal op 552 mensen die deelnamen aan het evenement.

Dit jaar was de muzikale ondersteuning beperkt tot slechts één band, NBO, en de rest werd verzorgd door het Relay-systeem. Een klein incident, waarbij een pick-up truck met een Relay-systeem problemen ondervond, zorgde voor een korte vertraging in de parade.

Onder de deelnemende groepen waren enkele opvallende bijdragen. Het Centro di Bario Noord deed mee met het thema ‘Mijn Ideale Boek’, terwijl de Calabas Carnival Group koos voor het thema ‘Sneeuwwitje’. Colegio Bon Bini nam deel met ‘Fantasie in de Natuur’, en de Yupi Yupi Speelschool met twintig kinderen.

Verdere deelnemers waren onder meer Scol Primario Kudawecha met het thema ‘SPK Onderwijst’, de Fundacion Rosea Cultural, Buki Cultural en de Scol di hunga Chikitin Bin Bin met het thema ‘De Gele Van de Florijn samen met Eva Vertelt Verhalen & Peek a boo’. De Pierewietje Dancers presenteerden ‘Het Boek van Vieringen’, en de Scol Preparatorio Washington met ‘Dede Berde’. De laatste twee groepen hadden elk meer dan 60 deelnemers, waarmee ze tot de grootste bijdragers behoorden.

Ondanks de lagere opkomst dit jaar, bleef de sfeer tijdens de parade vrolijk en levendig. De betrokkenheid en creativiteit van de deelnemers zorgden ervoor dat de Parada di Mucha een kleurrijk en onvergetelijk evenement bleef. Dit benadrukt het belang van gemeenschapsevenementen in het samenbrengen van mensen en het vieren van lokale cultuur en creativiteit.

Courtesy 24ora
Deel dit artikel