Aruba

’s Werelds grootste cruiseschip mogelijk op weg naar Aruba

MIAMI – Het grootste cruiseschip ter wereld, de Icon of the Seas van Royal Caribbean wordt 27 januari in de vaart genomen. Mogelijk komt het schip ook naar Aruba, zo is af te leiden uit gesprekken tussen de Aruba Ports Authority en de leiding van Royal Caribbean, bericht 24ora.com.

Het kolossale schip kan maximaal 7600 personen herbergen en beschikt over het grootste waterpark op zee. Aan boord zijn er zeven zwembaden, twintig dekken, en meer dan veertig restaurants, bars en lounges voor de momenten dat passagiers iets willen eten of drinken. In totaal heeft de Icon 2806 kamers.

De bouw van het schip duurde 900 dagen. Voorlopig zal het schip verschillende routes varen, waaronder naar bestemmingen als Sint Maarten, St Kitts, St Thomas, Cozumel, de Bahama’s, Roatan en anderen. De prijs voor een reis op dit schip varieert tussen de $2500 en $4000 per persoon.

De onderhandelingen tussen Aruba en Royal Caribbean nemen tijd in beslag, aangezien cruisemaatschappijen hun routes meestal minstens twee jaar van tevoren plannen.

Een bezoek van een schip als de Icon of the Seas zal volgens 24ora.com ongetwijfeld een positieve impact hebben op de Arubaanse economie. Wat betreft de impact op het milieu, is het volgens de site belangrijk te vermelden dat het schip voornamelijk op vloeibaar aardgas (LNG) vaart.

Deel dit artikel