Aruba

Nationaal Archeologisch Museum Aruba viert dag van volkslied en vlag

ORANJESTAD – Het Nationaal Archeologisch Museum Aruba (MANA) nodigt het publiek uit voor een bijzondere viering van de nationale Dag van Hymne en Vlag op 18 maart. Van 10:00 tot 15:00 uur kunnen bezoekers aan Schelpstraat 42 genieten van een gevarieerd aanbod aan activiteiten, waaronder premières van mini-documentaires, een unieke handwerkworkshop door kunstenaar Ruth Geerman Mariano, en een culturele mini-bazaar in de tuin van het museum.

Het programma omvat de lancering van nieuwe documentaires door Rebecca Roos Productions, die het erfgoed van Aruba’s monumentale gebouwen en de rijke familiegeschiedenis van Ecury belichten. Daarnaast biedt Club Kibrahacha een tentoonstelling van schilderijen gemaakt door haar leden en verzorgt entertainment met koorgezang, instrumentale muziek, en dansoptredens. Bezoekers kunnen tevens genieten van diverse culinaire versnaperingen, waaronder Creoolse snacks en vegetarische opties van Chuchubi Bakes, in een gastvrije atmosfeer.

Het MANA benadrukt het belang van deze dag als een moment om samen te komen, het nationale erfgoed te vieren, en de rijke culturele tradities van Aruba te eren. Het museum en zijn vrijwilligers staan klaar om bezoekers van alle leeftijden een onvergetelijke ervaring te bieden.

Deel dit artikel