Aruba

Dronken achter het stuur, elektriciteitspaal omver

Foto: 24ora.com

ORANJESTAD – In de vroege uren van vrijdagochtend vond een ernstig ongeluk plaats bij de scherpe bocht van Franse Pas. Rond 01:00 uur verloor een bestuurder de controle over zijn pick-up en botste tegen een elektriciteitspaal.

De politie arriveerde snel ter plaatse en trof de beschadigde pick-up aan, die de elektriciteitspaal volledig had vernield. De impact was zo groot dat de paal midden op de weg viel, wat een gevaarlijke situatie veroorzaakte. De politie sloot beide rijstroken af om te voorkomen dat het verkeer door de gevaarlijke zone zou rijden.

De bestuurder van de pick-up liep een hoofdwond op en een ambulance werd opgeroepen om medische hulp te bieden. Na de eerste hulpverlening werd de bestuurder door de politie gearresteerd op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. “Het was duidelijk dat de bestuurder zijn voertuig niet onder controle had,” aldus een woordvoerder van de politie. “We vermoeden dat alcohol een rol speelde bij dit incident.”

Het ongeluk veroorzaakte niet alleen persoonlijke schade, maar ook een stroomonderbreking in het gebied, wat de kwetsbaarheid van de elektriciteitsinfrastructuur op het eiland benadrukt. Dit incident komt bovenop een ander recent ongeval waarbij een vrachtwagen een stroomkabel losrukte, wat opnieuw stroomuitval in verschillende wijken veroorzaakte.

Deel dit artikel