Aruba

Mexicaanse toeristen verzinnen overval op Aruba

Foto: 24ora.com

ORANJESTAD – Op dinsdagavond 22 mei kreeg de politie een melding van een vermeende beroving van twee Mexicaanse toeristen op een parkeerplaats bij Dunkin’ Donuts. De toeristen beweerden dat ze bij hun auto werden overvallen door twee mannen, waarvan één gewapend was met een ijspriem. Ze zouden 250 dollar in een tas hebben meegenomen.

Diezelfde avond begon het Atraco Team met het onderzoek naar de vermeende beroving. Maar na grondig onderzoek bleek dat er op geen enkel moment sprake was van een beroving en dat de toeristen nooit in aanraking waren gekomen met de vermeende overvallers.

De twee, geïdentificeerd als R.J.G.Q. en F.D.P.L.G., hadden de overval verzonnen en een valse aangifte gedaan. De politie wist de tas terug te vinden en confronteerde de toeristen met het feit dat hun aangifte onwaar was.

Als gevolg van deze aangifte kregen de toeristen een boete opgelegd door de officier van justitie, die ze moesten betalen voordat ze Aruba mochten verlaten.

Deel dit artikel