Nieuws op Aruba

Geen mondkapje meer nodig op Aruba

Geen mondkapje meer nodig op Aruba

Op Aruba zijn mensen vanaf morgen, 9 juni, niet langer verplicht een mondkapje te dragen. Dat heeft de regering maandag bekendgemaakt. Ze moeten dan wel gevaccineerd zijn. Anderen krijgen het dringende advies om een mondkapje te blijven gebruiken. Bedrijven mogen nog wel een mondkapje in hun zaak verplichtstellen.

Reden voor de versoepeling is het lage aantal besmettingen. Daarom gelden er ook minder reisrestricties. Aruba, Curaçao en Bonaire vormen vanaf morgen een ‘bubble’. Dat betekent dat gevaccineerde reizigers tussen de eilanden niet meer getest hoeven te worden.

Op maandag had Aruba nog maar twee nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. In totaal zijn nu 41 Arubanen besmet en 11 niet-ingezetenen. Sinds het begin van de crisis zijn 107 coronapatiënten op het eiland overleden, waaronder één niet-ingezetene.

Aruba trekt weer veel toeristen, vooral Amerikanen. In mei van dit jaar lag het aantal bezoekers op meer dan zeventig procent van het aantal dat in 2019 in dezelfde maand naar Aruba kwam. Ook meert deze week, net als op Curaçao, voor het eerst sinds een jaar weer een cruiseschip aan.


Deel dit artikel