Nieuws op Aruba

RIVM: Aruba kent forse stijging aantal besmettingen

Op Aruba kregen de afgelopen week 183 personen per 100.000 inwoners een positieve testuitslag. Dat is een forse stijging ten opzichte van voorgaande week. Toen was dat nog 66 op 100.000. Er zijn momenteel zes ziekenhuisopnames, waarvan een op de Intensive care unit.

Het aantal corona-infecties blijft stijgen op de eilanden, volgens het RIVM in haar wekelijkse update van de epidemiologische situatie in het Caribisch deel van het Koninkrijk. In de week van 22 tot en met 29 juli kregen 777 mensen een positieve testuitslag, waarvan het merendeel op Curaçao en Aruba. Het aantal ziekenhuisopnames op de eilanden is vooralsnog laag.

In de afgelopen weken blijkt op Aruba dat ruim dertig procent van de nieuwe infecties tussen 15 en 24 jarig oud. Dat is een verschuiving ten opzichte van eerder: meer jongeren raken nu besmet. Hiervan is het merendeel niet volledig gevaccineerd.

Kiemsurveillance toont in week 28 wederom gevallen van de deltavariant, in 78 procent van de gevallen. De gamma-variant is goed voor vier procent van de besmettingen, de alfa-variant twee procent en de beta-variant zestien procent.

Ook in de lokale kiemsurveillance door middel van PCR zijn meerdere gevallen van de deltavariant gedetecteerd. Dat wijst op een verdere stijging in de lokale transmissie van deze variant.


Deel dit artikel