Aruba

‘Stichting Parkietenbos Aruba helpt iedereen behalve het Parkietenbos’

'Stichting Parkietenbos Aruba helpt iedereen behalve het Parkietenbos'
Aldrich Croes, voorzitter stichting Parkietenbos

Tijdens de persconferentie van 29 juli heeft Aldrich Croes van de stichting Parkietenbos uitlatingen gedaan die niet stroken met de waarheid. Dat schrijft buurtbewoner Francisca Cohen in een ingezonden brief aan Aruba.nu. De vraag die onbeantwoord blijft is welke belangen Croes en zijn stichting eigenlijk dienen.

Ingezonden | Francisco Gohen

Sinds de oprichting in 2002 heeft de stichting Parkietenbos volgens Cohen niet veel meer gedaan dan enkel handtekeningen verzamelen op de momenten dat er een nieuwe regering aantrad. Buurtbewoners dachten jarenlang dat de stichting daadwerkelijk voor de belangen van de buurt en haar bewoners vochten.

Zo claimt Croes dat hij via zijn stichting gezorgd heeft dat de hinder op Seroe Teishi is gestopt. De werkelijkheid is dat een buurtbewoner in actie is gekomen en ervoor heeft gezorgd dat Serlimar een contract met Ecogas heeft gesloten, om op die manier de hinder te doen verminderen.

In de steek

Croes zegt alle acties van buurtbewoners te ondersteunen. Hij laat voorkomen alsof hij zeer geliefd is bij de buurtbewoners. Maar commentaren op Facebook wijzen anders uit. Tijdens de persconferentie van dezelfde buurtbewoners bleek het tegendeel waar: niemand lust hem.”

In het verleden is diverse keren door buurtbewoners getracht een vergadering met de stichting te organiseren. Maar ze kregen geen gehoor. Er is correspondentie van een lid van het bestuur naar Croes, gedateerd 24 oktober 2016, waarin uitdrukkelijk verzocht werd om naar de buurtbewoners te luisteren en daar niet voor weg te lopen zoals voorheen. De stichting staat helemaal niet open om samen te werken met buurtbewoners.

Croes is dezelfde persoon die middels zijn mediabedrijf zorg draagt voor de PR van de Dienst Volksgezondheid van de overheid. Tijdens die periode heeft de stichting nimmer gereageerd op de overmatige hinder van de dump, terwijl de buurtbewoners verstikten en men zelfs een Lar-rechtszaak heeft moeten aangespannen. Waar was Croes? Dit is een conflict of interest: “Je bijt niet de hand, die je voedt.”

Werkgroep Solid Waste

Het is opvallend dat Croes deel uitmaakt van de Werkgroep Solid Waste, zoals hij tijdens de persconferentie zelf aangaf. De Parkietenbos-problematiek bleef echter onbesproken. Croes gaf ook aan dat hij voorstander is van de verspreide incinerators over het eiland. Hij heeft in het verleden publiekelijk een lans gebroken voor één grote incinerator. En nu komt hij te zeggen dat hij geen incinerator wil bij het Parkietenbos.

Het is makkelijk om te pronken met de veren van anderen en daarmee de indruk te wekken goed werk te doen met de stichting Parkietenbos. Maar de realiteit is helaas toch echt wel anders. Met een voorzitter als Croes blijft de stichting Parkietenbos een papieren tijger waar de buurtbewoners niets van hoeven te verwachten.


Deel dit artikel