Nieuws op Aruba

Aruba breekt dagrecord met 1028 positieve coronatesten

ORANJESTAD – Aruba heeft vandaag een record aantal positieve testen geregistreerd. 1028 mensen moeten in isolatie. Nooit eerder raakten zoveel mensen besmet met het Covid19-virus in één dag op het eiland.

99 van die 1028 mensen komen niet van het eiland. Met deze cijfers is het totaal aantal mensen in isolatie 3.327.

Ook het aantal ziekenhuisopnames is drastisch toegenomen. Gisteren lagen er nog 14 patiënten in het ziekenhuis, vandaag zijn daar zeven bijgekomen, 21 totaal dus. Eén patiënt mocht de intensive care verlaten, daar liggen nu nog twee mensen met covid.

Bonaire

Op Bonaire steeg het aantal positieve testen eveneens explosief. Daar kwamen 133 nieuwe cases bij, zodat het totaal aantal patiënten in isolatie nu 359 is. Er liggen vier mensen in het ziekenhuis met covid19.

Curaçao

Curaçao heeft vandaag ook een groot aantal nieuwe besmettingen geregistreerd. 732 mensen testten positief. Met 222 mensen die uit isolatie mochten komen staat het aantal besmettingen nu op 4.757.

Ook het aantal ziekenhuisopnames is drastisch toegenomen. Gisteren lagen er nog 22 patiënten in het ziekenhuis, vandaag zijn daar 6 bijgekomen, 28 covidpatiënten in totaal dus. Op de intensive care liggen net als gisteren acht patiënten met covid.


Deel dit artikel