Aruba

Inschrijving open voor Nationale Dictee Papiamento komende zaterdag

Inschrijving open voor Nationale Dictee Papiamento komende zaterdag

Het Nationale Dictee 2022 wordt komende zaterdag 19 februari gehouden op de Universiteit van Aruba. Van 17.00 tot 19.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de Facebook pagina van de Fundashon Lanta Papiamento.

Het is de eerste keer sinds een aantla jaar dat het ‘Dictado Nacional’ wordt gehouden. Er zijn drie leeftijdscategorieën, van twaalf tot vijftien, van zestien tot achttien en de categorie negentien jaar en ouder.

Het Nationale Dictee volgt op de Internationale Dag van de Moedertaal, die sinds 1999 gevierd wordt en door Unesco is ingesteld. Deze dag staat in het teken van de taalkundige en culturele diversiteit en de meertaligheid.

Idee is dat door de moedertaal in ere te houden, de taalkundige en culturele traditie blijft bestaan.


Deel dit artikel