Aruba

Oud-minister van Justitie Aruba Rudy Croes overleden

Oud-minister van Justitie Aruba Rudy Croes overleden
Foto’s | NoticiaCla

Op Aruba is vandaag oud-minister van Justitie Hyacinto Croes overleden. Hij was beter bekend onder de naam Rudy. Hij was tussen 2001 en 2009 minister van Justitie. Croes was een uitgesproken en populaire politicus, die regelmatig in conflict kwam met de toenmalige regering-Balkenende.

In 2007 stelde hij dat Aruba alle banden met Nederland moest verbreken, later kwam hij daar op terug. Croes was minister van Justitie toen de Amerikaanse tiener Natalee Holloway tijdens een vakantie op het eiland verdween.

Rudy Croes kwam uit een politieke familie. Hij was de jongere broer van Betico Croes, de ‘architect’ van de status aparte die Aruba in 1986 kreeg, en oom van de huidige minister-president Evelyn Wever-Croes.

Zijn dood kwam niet onverwacht. In 2016 werd bij Croes lymfeklierkanker ontdekt. De laatste maanden werd duidelijk dat hij niet lang meer zou leven.

Premier Evelyn Wever-Croes reageerde met verdriet op de dood van haar oom. Op Facebook schreef ze: “Je verlaat ons als familie met een grote erfenis van eenheid, elkaar helpen en elkaar liefhebben. Als politicus laat je ons achter met een erfenis van strijd en loyaliteit voor Aruba en de partij MEP.”


Deel dit artikel