Aruba

Explosie positieve testen Aruba gaat gewoon door

Explosie positieve testen Aruba gaat gewoon door

ORANJESTAD – Op Aruba blijven hoge aantallen nieuwe infecties het beeld bepalen. Vandaag werden 692 mensen positief getest. Opnieuw een dagrecord. Het totaal aantal cases staat nu op 2.769.

Op de IC van het ziekenhuis kwamen er twee nieuwe patiënten bij, op de afdeling liggen zeven corona-patiënten.

Aangepaste regels

Op basis van de hoge aantallen nieuwe infecties van de afgelopen week heeft crisisteam besloten de regels van isoleren en in quarantaine plaatsen aan te passen.

Wanneer mensen positief zijn getest, gaan ze direct minimaal vijf dagen in isolatie. Als er dan nog steeds corona gerelateerde symptomen zijn, wordt de isolatie verlengd tot de symptomen verdwenen zijn.

Eventuele huisgenoten moeten vijf dagen in quarantaine en zijn verplicht in huis een mondkapje te dragen.

Curaçao

Op Curaçao overleden vandaag twee mensen aan de gevolgen van Corona. Het totale dodental als gevolg van het virus staat daar nu op 189. In het ziekenhuis liggen twaalf patiënten met corona, acht van hen ontvangen intensieve zorg.

De explosie van nieuwe infectie, te wijten aan de omicron-variant ging vandaag net als op Aruba gewoon door. 511 mensen testten positief en moesten in isolatie. 122 mensen mochten daar weer uit, zodat het totaal aantal cases in Curaçao op 2.726 staat, iets minder dan op Aruba.

Bonaire

Bonaire krijgt ook fors meer nieuwe besmettingen. Daar is gisteren eveneens de omicron-variant vastgesteld. Waren er gisteren nog 129 mensen met corona in isolatie, dat aantal is vandaag gestegen naar 149.


Deel dit artikel