Nieuws op Aruba

Media-directeur 24ora haalt fel uit naar minister kabinet Wever-Croes

Media-directeur 24ora haalt fel uit naar minister kabinet Wever-Croes
Mark-Benson Denz

Mark-Benson Denz, directeur van Tera News N,v, dat de nieuwswebsite 24ora.com runt, heeft fel uitgehaald naar Geoffrey Wever, minister van Communicatie op Aruba. Het gaat om de vermeende inbreuk op de persvrijheid, aldus Denz.

Wever stuurde een brief naar aanleiding van een publicatie van de nieuwssite waarin politicus Michael Williams reflecteerde op een incident tussen zijn zoon en de zoon van premier Evelyn-Wever Croes.

De brief raakt volgens Denz kant noch wal.

‘U meent 24ora en de media van Aruba te mogen instrueren hoe ze hun werk moeten doen.’ Volgens Denz maakt de minister een inbreuk op de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van de pers, zonder daartoe enige bevoegdheid te hebben. ‘Dat siert u niet en raakt uw integriteit’, aldus de media-directeur.

‘U bent niet de eerste en zal ook niet de laatste politicus zijn die onder het vertoon van spierballen meent de media te kunnen gaan beteugelen. U bent jurist genoeg – mogen we hopen – om te weten dat dat niet zal lukken.’

Volgens Denz vertoont Wever tegenover de media Trumpiaans gedrag. “Het doet ons ook denken aan bepaalde Zuid-Amerikaanse presidenten die de media steeds liever kwijt dan rijk was.’

De media-directeur hekelt de beschuldiging van Wever als zou 24ora.com geen hoor- en wederhoor hebben toegepast. ‘Dat is nou betreurenswaardig. U heeft kennelijk de verslaggeving niet goed gevolgd. Naast woordvoerder van de politie zijn ook de familieleden van de verdachte geïnterviewd. De vader heeft zijn mening althans gevoelens geuit. Dat kan en mag.’

Denz belooft Wever om zijn brief samen met die van Wever te gaan publiceren. ‘We laten beide kanten van het verhaal zien. Ook uw eloquente antwoord zijn wij bereid te plaatsen samen met – uiteraard – ook onze reactie’, aldus de media-directeur.

Die waarschuwt de minister dat hij zal moeten leren leven met de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van de pers, zolang hij in de politiek zit.


Lees ook:

Deel dit artikel