Aruba

Ziekenhuis opnames covid-19 op Aruba nemen toe

Vandaag was er een fors aantal inwoners van Aruba dat zich moest melden in het ziekenhuis. Negentien mensen werden opgenomen met covid-19 als diagnose, van wie drie naar Colombia zijn overgebracht voor intensieve zorg. Twee mensen overleden aan de gevolgen van Covid-19.

Zestien nieuwe patiënten zijn op Aruba opgenomen, zodat er nu in totaal 49 covid-patiënten in het Horacio Oduber Ziekenhuis liggen. Dat was gisteren nog 36. Zes van de 49 patiënten liggen op de intensive care.

Sinds 1 juli vorig jaar zijn 77 mensen overleden aan de gevolgen van covid-19. Dertien van hen, 17 procent, waren volledig gevaccineerd. De andere 83 procent was niet gevaccineerd of niet volledig gevaccineerd. Sinds het begin van de crisis zijn 186 mensen overleden aan covid-19.

Het aantal mensen dat vandaag positief testte steeg lichtjes tot 284 mensen, 27 meer dan gisteren. Het totaal aantal actieve besmettingen daalde van 1500 zondag tot 1280 maandag.


Deel dit artikel