Aruba

Op Aruba bezwijken twee IC-patiënten door covid-19

Op Aruba bezwijken twee IC-patiënten door covid-19

De laatste twee coronapatiënten op de intensive care van het Horacio Oduber Hospitaal zijn vandaag overleden. Sinds het begin van de pandemie zijn er 198 patiënten bezweken aan de gevolgen van het gevreesde virus.

Er kwamen vandaag 28 nieuwe besmettingen bij en 46 mensen mochten hun isolatie beëindigen. Per saldo zijn er nu nog 120 mensen in afzondering omdat ze besmet zijn. In het ziekenhuis liggen nog twee corona-patiënten op de afdeling. In Colombia liggen zes inwoners van Aruba op de intensive care.

Curaçao

Het aantal actieve cases op Curaçao is teruggelopen tot 152. Dat is 22 minder dan gisteren. Er kwamen 72 nieuwe besmettingen bij en ook dat is minder dan gisteren toen er nog 85 mensen positief werden getest.

Eén patiënt in een verzorgingstehuis overleed aan de gevolgen van covid-19. In totaal zijn er nu 254 mensen overleden aan de gevolgen van corona op Curaçao, Verreweg de meesten hadden een besmetting met de omikron-variant: 46 procent.

In het CMC liggen net als gisteren tien patiënten van wie zeven op de intensive care.

Bonaire

Op Bonaire blijven de besmettingen groeien. Vandaag kwamen er 21 nieuwe besmettingen bij, vijf patiënten mochten uit hun isolatie komen, zodat per saldo er 178 mensen actief besmet zijn, Zestien meer dan gisteren.


Deel dit artikel