Aruba

Dodenherdenking 4 mei 2022

Ook Aruba herdenkt op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dat gebeurt in het hele Koninkrijk. Tegenwoordig worden ook de gevallenen tijdens andere militaire conflicten (zoals de politionele acties in Nederlands-Indië) en vredesoperaties (zoals in Libanon, Bosnië of Afghanistan) herdacht.

De herdenking bestaat uit een gebed door een militaire geestelijke, kranslegging door de Gouverneur, een toespraak door minister-president Evelyn Wever-Croes en kransleggingen namens nabestaanden en oudgedienden. Een groot aantal andere instanties en organisaties leggen ook een krans.

Zoals de Staten van Aruba, de Raad van Ministers, de Vertegenwoordiging van Nederland in Oranjestad, bemanning en personeel van de Marinierskazerne Savaneta en een vertegenwoordiging van de jongeren van Aruba.

Het programma wordt gehouden op het plein aan de A. Lacle Boulevard, die voor het verkeer wordt afgesloten en vindt plaats van 17.30 tot 18.30 uur. Het publiek is welkom.


Deel dit artikel