Aruba

Kersvers Aruba-international voelt zich snel thuis bij GVVV

De Arubaanse windsurfster Sarah Quita hield een presentatie op een persmeeting van Boot Düsseldorf in het stadion van voetbalclub Fortuna Düsseldorf | Foto©Rens Groenendijk
Kersvers Aruba-international voelt zich snel thuis bij GVVV

VEENENDAAL – Tweede divisionist in Nederland, GVVV, is met Jonathan Richard (30) begonnen aan het nieuwe seizoen. Richard is kersvers international van Aruba.

De 30-jarige maakte onlangs zijn debuut gemaakt voor het Arubaanse elftal. Zijn eerste optreden tegen de Kaaimaailanden, in het kader van kwalificatie voor het WK 2022, is begin juni met 3-1 gewonnen, gevolgd door een dikke nederlaag tegen Canada (7-0). Vanwege corona werden de wedstrijden gespeeld op het complex van de IMG Academy in Bradenton, in de Amerikaanse staat Florida.

Curaçao

„Een mooie ervaring”, kijkt de kersverse international terug. ,,Stanley Menzo is de bondscoach van Aruba. Ik heb eerder ook voor Curaçao gespeeld. Dat was geen succes, omdat ik al snel uit beeld verdween vanwege een blessure. Hoe het kan dat ik voor beide landen heb gespeeld? Mijn moeder komt van Curaçao, mijn vader is Arubaans.”

Lees verder op de website van De Gelderlander


Deel dit artikel