Geen categorie

De beste uitjes op Curacao 

Woon je op Aruba? All inclusive vakanties in Aruba sla je dan misschien af. Je wilt juist liever op reis gaan naar een ander land. Curaçao is in dit geval echt een droombestemming, onder meer vanwege de prachtige stranden en koraalriffen. Het ligt niet ver van de Venezolaanse kust en maakt deel uit van de ABC-eilanden. Als inwoner van Aruba kun je dan ook gemakkelijk vakantie in Curacao vieren. We raden dit zeker aan, onder meer vanwege de volgende uitjes. 

Blauwbaai

Een van de meest geliefde stranden van het eiland, Blauwbaai (of Blue Bay in het Engels) ligt net buiten Sint-Michiel, aan de westkust van Curaçao. Afgezien van het absoluut idyllische zand, de zee en het landschap, staat het bekend om de kleurrijke koraalriffen en het onderwaterleven dat net voor de kust ligt. Omzoomd door schaduwrijke palmen, kronkelt het prachtige witte zand zich zachtjes rond de kleine, beschutte baai die ideaal is om te zwemmen, snorkelen en duiken. Naast spetteren in het warme water en het zien van enorme scholen glinsterende vissen, kunnen vakantiegangers luieren op het strand en genieten van een prachtig uitzicht over de kust en de zee.

Kura Hulanda Museum

Het Kura Hulanda Museum, een aangrijpende en belangrijke plek om te bezoeken, behandelt de langdurige erfenis van de transatlantische slavenhandel in de regio. Vol boeiende tentoonstellingen en eeuwenoude artefacten, het is gevestigd in wat ooit het huis was van een Nederlandse koopman en slaveneigenaar. Het complex van goed bewaarde koloniale gebouwen, gelegen langs de westelijke kade van de Sint-Annabaai, lag ooit niet ver van de slavenmarkt in Otrobanda. Arme gevangenen uit West-Afrika werden vaak in het huis vastgehouden voordat ze werden doorverkocht aan andere slaveneigenaren op het eiland of zelfs daarbuiten.

Klein Curacao

Ongeveer twee uur varen ten zuidoosten van het eiland is verreweg de meest populaire bestemming voor een dagje uit: het betoverende Klein Curacao. Ooit een quarantainestation voor zieke slaven en een begraafplaats, lokt het nu toeristen met zijn prachtige snorkel- en duikmogelijkheden. Dit kale, onbewoonde eiland ligt omringd door het glinsterende water van de Caribische Zee met een kleine vuurtoren, voormalige slavenverblijven en scheepswrakken als de enige noemenswaardige bezienswaardigheden. De rest is volledig verlaten, afgezien van een paar met palmbladeren begroeide schuren voor vissers en dagjesmensen. De echte rijkdom ligt in de overvloedige riffen voor de kust waar je kunt zwemmen naast kleurrijke koralen, scholen vissen en enkele zeeschildpadden.

Handelskade

Ongetwijfeld de meest opvallende locatie van de hoofdstad, de fraaie Handelskade ligt midden in het historische hart van Willemstad. De charmante verzameling kleurrijke koloniale gebouwen, die op vrijwel elke ansichtkaart van Curaçao te zien is, zorgt voor een aantal fantastische foto’s en bezichtigingen. Uitkijkend over het glinsterende water van St Anna Bay, zijn direct herkenbare zeventiende-eeuwse gebouwen geschilderd in levendig geel, blauw, oranje en roze. De levendige waterkant maakt deel uit van de wijk Punda en herbergt nu talloze cafés, restaurants, winkels en kunstgalerijen. Naast ronddwalen en genieten van de aangename sfeer en architectuur, kun je vanuit een van de relaxte cafés zitten en naar de Koningin Emma Pontjesbrug kijken.

Deel dit artikel