Aruba

Negen arrestaties tijdens Lighting Parade

Foto: Archief | Aruba.com

ORANJESTAD – De politie van Aruba heeft gisteravond tijdens de lighting parade negen mensen aangehouden. Zes minder dan in 2020, toen de parade voor het laatst werd gehouden.

Er waren 2.400 deelnemers op de been, verdeeld over zes groepen. Live bands begeleidden de verschillende deelnemende carnavalsgroepen. 

De lichtparade is een van de favoriete carnavalsoptochten van Aruba in het centrum van Oranjestad. Aruba’s favoriete carnavalsoptocht in de avond is een visuele traktatie: duizenden kleine lichtjes zijn verwerkt in kostuums, straatstukken en praalwagens, waardoor het dramatische effect wordt versterkt tot een toch al verbluffende, creatieve vertoning.

Voor deze avond was er 205 politie-personeel beschikbaar. Verschillende afdelingen van het politiekorps werkten samen, waaronder de uniforme dienst, de mobiele eenheid, de motor Unit en administratief personeel.

Om 01:55 uur in de vroege ochtend van vandaag bereikte de parade zijn eindpunt.

Deel dit artikel