Overheid en Politiek

Arubaanse overheid strijdt nog steeds tegen spookambtenaren

ORANJESTAD – Ondanks significante vorderingen blijft de Arubaanse overheid worstelen met het volledig oplossen van het probleem van spookambtenaren. Dit kan worden opgemaakt uit de presentatie van premier Evelyn Wever-Croes bij het jaarverslag 2023. 

Hoewel het aantal non-actieve overheidsmedewerkers drastisch is verlaagd van meer dan tachtig naar minder dan tien, blijft er een harde kern van waarvoor nog geen oplossing is gevonden.

Deze non-actieve ambtenaren ontvangen wel een salaris maar verrichten geen werkzaamheden. Een deel van hen is herplaatst binnen of buiten de overheidsdiensten, maar er blijft een kleine groep over die noch een functie heeft gevonden, noch uit dienst is getreden. “We hebben grote stappen gemaakt door het aantal van meer dan tachtig te reduceren naar 9 begin 2024, maar er blijft een uitdaging met de laatste groep,” aldus Wever-Croes.

Het volledige Jaarverslag 2023 is beschikbaar via https://issuu.com/gabinetewevercroesaruba/docs/jaarverslag_algemene_zaken_2023

Deel dit artikel