Politie en Justitie

Arubaanse politie zet in op bestrijding van cybercriminaliteit

ORANJESTAD – De politie van Aruba intensiveert haar focus op cybercriminaliteit. Dit blijkt uit de deelname van politiecommissaris Robert Candelario en collega’s aan het congres ‘Disruption 2024’, dat onlangs in Pittsburgh, Pennsylvania, plaatsvond.

Om de vaardigheden op het gebied van cybercriminaliteit te verbeteren en de samenwerking met verschillende onderzoeksdiensten te versterken, heeft de Arubaanse delegatie zich actief ingezet tijdens dit internationale evenement. “Onze politiemacht focust en investeert in de aanpak van cybercriminaliteit en is van plan een speciale eenheid hiervoor op te zetten”, aldus Candelario.

De snelle ontwikkelingen binnen de digitalisering van criminaliteit vereisen volgens de politiechef speciale aandacht en expertise. Hoofdcommissaris Ramon Arnhem bevestigde dit belang: “De ontwikkeling binnen de digitalisering van misdaad groeit zeer snel. Dit vereist focus en kennis, en in dat kader besteden we er nadrukkelijk aandacht aan.”

Het congres ‘Disruption 2024’ biedt platforms voor professionals om ervaringen en kennis uit te wisselen, wat essentieel is voor het opzetten van effectieve strategieën tegen cybercriminaliteit. 

Deel dit artikel