Nieuws op Aruba

PCR-test voor reizigers uit risicolanden

ORANJESTAD – Alle mensen die Aruba binnen willen en afkomstig zijn uit een land dat op de lijst staat van landen met een hoog risico voor corona, moeten een negatieve PCR-test laten zien. Dat geldt ook voor ingezetenen.

Het Crisis Team heeft dit besloten in verband met de zomervakantie. Veel lokale mensen gaan met vakantie en er worden grote aantallen toeristen verwacht uit allerlei landen. Ook brengen veel studenten hun vrije weken op hun geboorte-eiland door. Tot afgelopen weekend waren reizigers die volledig zijn gevaccineerd vrijgesteld van de testverplichting, maar vanwege de opmars van de deltavariant is dat niet langer het geval.

De test mag niet ouder zijn dan 72 uur of wordt bij aankomst op het eiland afgenomen. De uitslag daarvan moet in quarantaine worden afgewacht.

De lijst van risicolanden telt ongeveer 45 namen, waaronder die van Nederland. 

Deel dit artikel