Nieuws op Aruba

Negen procent meer import in Aruba, waarde import 24 procent hoger

Zeecontainers | Foto Pixabay

ORANJESTAD – Vorig jaar heeft Aruba negen procent meer goederen geïmporteerd. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. De waarde van goederen steeg nog harder, ruim 24 procent.

Aan levende dieren en andere dierproducten werd voor 53 miljoen geïmporteerd. Ook parels en andere edelstenen vertegenwoordigen een belangrijk deel van de import: Aruba voerde daarvan ongeveer 30 miljoen florin in. De enige dalingen werden genoteerd in de sector machines en elektrotechnisch materieel, daar werd voor ruim 31 miljoen minder van geïmporteerd. Net als wapens en munitie, met een afname van 200.000 florin. De invoer over zee steeg in waarde van ruim 19 procent 1,6 miljard gulden. Invoer door de lucht steeg met ruim 36 procent naar bijna 365 miljoen florin.

Export
De totale export van Aruba – buiten de vrije zone – daalde on 2021 naar 58 miljoen ten opzichte 2020 toen nog voor ruim 61 miljoen werd geëxporteerd. De grootste dalingen werden waargenomen voor de secties optische instrumenten, apparaten en toebehoren, parels en andere edelstenen en schoeisel, hoofddeksels en paraplu’s”. De grootste stijging werd waargenomen in de sectie huiden, vellen, leder en pelswerk.

Deel dit artikel