Toerisme

Veel media-aandacht in de Verenigde Staten voor dood 13-jarige meisje bij bootongeval Aruba

Courtesy of Buckingham Browne & Nichols School

Cassidy Murray, 13, kwam woensdag om het leven bij een bootongeval terwijl ze op vakantie was met haar ouders op Aruba | Buckingham Browne & Nichols School (BB&N)

MILTON – De dood van het 13-jarige Amerikaanse meisje eergisteren bij een bootongeval voor de Arubaanse kust krijgt veel media-aandacht in de Verenigde Staten. Op minsten vier televisie kanalen en verschillende kranten, zoals de Boston Globe en het weekblad Newsweek wordt aandacht besteed aan haar tragische dood.

Cassidy Murray wordt beschreven als een jonge engel met een stralende glimlach. Een tienermeisje uit Massachusetts, een leerling van de zevende klas van de Buckingham Browne & Nichols School (BB&N) in Cambridge.

“Met gebroken harten delen we het nieuws van het tragische overlijden van onze dochter Cassidy. Cassidy’s prachtige geest, oprecht vriendelijk hart, heldere geest en vreugdevolle levensvreugde zullen diep worden gemist door iedereen die haar kende en van haar hield”, aldus de verklaring van David Murray en Linda Navin-Murray en hun zoon Adam.

“We danken iedereen voor hun liefde en steun en we vragen jullie alsjeblieft om ons de tijd en ruimte te geven om samen privé te rouwen in deze moeilijke tijd”, aldus de verklaring.

Murray zat in de zevende klas op de Cambridge-school en haar broer, Adam, zit daar in de tiende klas. Het gezin was op reis tijdens de twee weken durende schoolvakantie die vrijdag eindigde voor de privéschool.

“Dit is de ergste nachtmerrie van een ouder”, zei Jennifer Price, hoofd van de school, in een telefonisch interview met de Boston Globe. “Ze was gewoon een kind waar iedereen naar toe trok. Ze was een aanstekelijk, aardig kind voor wie het letterlijk geen tijd kostte om deel uit te maken van onze gemeenschap… Het is zo’n tragedie dat we zo’n speciaal iemand hebben verloren.”

Cassidy’s oudere broer speelt in het schoolvoetbalteam van de school, zei Price.

“We moeten niet alleen rouwen om het verlies van Cassidy, maar we moeten er ook alles aan doen om Adam te ondersteunen om door te komen wat zo moeilijk voor hem moet zijn”, zei Price. “Dit is een jonge man die de afgelopen dagen het onvoorstelbare heeft meegemaakt en alles wat we kunnen doen om hem te steunen is heel belangrijk.”

Price voegde toe: “Het is gewoon een familie die veel licht en leven brengt in onze gemeenschap.”

Cassidy ging naar Milton’s Glover Elementary en Pierce Middle School en stapte vervolgens over naar BB&N om naar de zevende klas te gaan, schreef Milton Public School Superintendent James Jette in een e-mail. “Cassidy was een uitstekende en vrolijke studente… die een onuitwisbare indruk achterliet op haar collega’s en de docenten en het personeel”, op beide scholen.

Cassidy, een toegewijde turnster, speelde deze winter voor het eerst ijshockey, volgens de school. “Ze kwam uit haar schulp tegen het einde van het seizoen,” zei haar coach, “speelde gelukkig tegen veel sterkere teams en genoot ervan om op het ijs te zijn.”

In Elm Street, waar de familie woont, zijn vrienden van het meisje langsgeweest en hebben ze boeketten bloemen op de trappen neergezet. In een briefje aan de deur vroeg de familie om privacy en zei dat functionarissen van de Cambridge-school namens hen zullen spreken.

Bugaloe Beach Bar op Aruba wordt door de Boston Globe geciteerd met een link naar Facebook.

De beach bar schrijft: “Lieve Cassidy, op een dag die je laatste leuke dag van een familievakantie op Aruba zou moeten zijn, verhinderde een vreselijk ongeluk dat je verder kon met het leven dat je net was begonnen te leven”.

“We kunnen niet genoeg woorden vinden om onze gevoelens van ongeloof, verdriet en verdriet te uiten. Het is gewoon zo oneerlijk en niet juist. We hadden het voorrecht je moeder, vader en broer te ontmoeten, en hoewel we je niet kenden, weten we door hen dat je een buitengewoon meisje was”.

Het bericht vervolgt: “Rust in vrede, jij prachtige kleine meid, de hemel heeft nu een prachtige engel. Linda, Dave en Adam, moge God jullie de kracht geven die jullie nodig hebben om jullie immense verlies te verwerken.” Weet alsjeblieft dat we er altijd voor je zullen zijn en dat je voor altijd in onze harten en gebeden zult zijn…. Veel liefde van de familie Bugaloe.”

The Boston Globe heeft contact opgenomen met de autoriteiten op Aruba en verzocht om meer details over de omstandigheden van het dodelijke ongeval. Berichten op sociale media tonen medische noodhulptechnici die medische zorg verlenen op een strand met haar familie om haar heen.

In Cambridge zal BB&N zaterdag zijn middelbare school openen voor ouders en studenten die in de gemeenschap moeten samenkomen, zei Price. Het hoofd van de school schreef donderdag een brief over Cassidy’s dood en woonde die avond de wake bij voor de 56-jarige Michael McGrath, de vader van een BB&N 12e-klasser van het hockeyteam van de middelbare school voor meisjes, die werd gedood in een auto-ongeluk eerder deze maand.

“Het zijn een paar uitdagende weken geweest voor onze school,” zei Price.

Maandag hervatten de lessen.

Deel dit artikel